To top
21 Jan

True friendship – Audrey & Givenchy

 

 

Inspirata de prieteniile “de convenienta” de astazi pe care le observ in jurul meu, care dureaza fix cat si interesul ce a ocazionat aceasta prietenie, (mai cu seama cele dintre designeri si celebritati, care se schimba in functie de dinamica lui ” e pe val” )  si  pe care, personal, nu le aprob, repugnandu-mi de cand ma stiu cultivarea prieteniior conjuncturale, mi-am amintit de adevaratele prietenii care se legau in trecut pe baza afinitatilor dintre oameni si a sistemului de valori comun.

 

Printre legaturile durabile care au avut la baza o intalnire profesionala este si cea dintre Audrey Hepburn si Humbert de Givenchy, a carei poveste ma incanta mai cu seama prin sinceritatea intentiilor.
Istoria spune ca Audrey, care tocmai cucerise publicul cu Vacanta la Roma, se pregatea pentru filmarile pentru Sabrina, a propus ca tinutele ce vor aparea in noua pelicula sa fie desenate de Humbert de Givenchy, desi sotia sefului de la Paramount din Paris era o fana infocata a lui Balenciaga.
Prima intalnire dintre Audrey si Humbert a fost in salonul designerului din Alfred e Vigny, nr 8, in 1952, cand Givenchy a acceptat sa o primeasca, confundandu-i numele cu cel al lui Katharine Hepburn, o stea confirmata la acea vreme.

audrey si humbert 2
A recunoscut ca, vazand-o pe tanara Audrey, a fost dezamagit, figura ei fiindu-i total anonima, insa, desi ezitant, a apreciat determinarea si insistenta actritei. Astfel, a lasat-o pe Audrey sa-i probeze rochiile, timp in care studiind-o a fost cucerit. De aici a urmat o sincera iubire platonica, spunand ulterior ca nimic nu a fost atat de durabil ca relatia cu Audrey. Va boteza chiar o rochie cu numele “Sabrina”, ii va dedica si un parfum, omagiu al pretuirii, celebrul L’Interdit si chiar va cauta sa angajeze un manechin, doar pentru ca ii semana.
Despre prima intalnire Humbert spunea: ” Dulceata privirii ei, manierele incantatoare m-au sedus pe loc”. Audrey va raspunde, 40 de ani mai tarziu, cu o poezie in proza, cu ocazia celebrarii aportului genialului designer in moda franceza: ” Radacinile prieteniei lui/ Mereu profunde si puternice/ Ramurile solide ale afectiunii lui/ Ii adapostesc pe cei pe care ii iubeste”

 

audrey si humbert 3

 

humbert si audrey

 

hubert si audrey 2

sursa foto : awesomepeoplehangingouttogether.tumblr.com; www.pinterest.com; www.joegaffney.com;
audreyandmarilyn.tumblr.com

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply